Бразильська футбольна команда в нашій церкві

Бразильська футбольна команда в нашій церкві

Бразильська футбольна команда в нашій церкві

Другого липня нашу церкву відвідала група професійних футболістів-християн із далекої Бразилії. Метою їхнього служіння є пропагування біблійних цінностей і проповідь Євангелія Ісуса Христа, використовуючи свої професійні навики гри в футбол. Гравці вірять, що здібності, якими їх наділив Бог,  можна використовувати для того, щоб поділитись із молодими людьми тим, що у житті не достатньо прагнути тільки великих успіхів у кар’єрі, бо вони можуть розчарувати. Важливо грати за команду, тренером якої є Тренер тренерів – Ісус Христос. Його команда завжди перемагає, навіть якщо табло показує програшний результат.

Ця місія існує більше 5-ти років і нараховує близько 60-ти футболістів-християн, які грали на високому професійному рівні.

Команда приїхала під керівництвом колишнього гравця відомого бразилійсього клубу «Греміо» Жефферсона Франку. Серед футболістів приїхали також професійний тренер Ісая Луна, бразильський пастор, який несе служіння у Чилі, Данило Скарпеллі, а також тренер із фізпідготовки Рожеріо Діас. Але основною «зіркою», яку знають українські вболівальники, став екс-гравець «Динамо», найкращий бразильський легіонер в історії київсього клубу –  Діого Аугусту Пашеку да Фонтура, або просто Діого Рінкон.

Загалом проект відбувався на Україні протягом 10 днів. Спочатку місіонери відвідали Київ та Ірпінь, а потім завітали до Львова. Загалом було проведено близько 10 майстер-класів із футболу, на яких побували близько 700 дітей. Було зіграно 8 товариських матчів, в тому числі і з ветеранами львівського клубу «Карпати».

Проводити заходи у Львові допомагала молодь нашої церкви. Вони формували дітей на команди, підтримували командний дух під час майстер-класів і чемпіонату по футболу «Кубок Реформації». Тому ніхто не здавався навіть під час рясної дощової зливи.

Особливим було свідоцтво Діого Рінкона. Минуло лише 3 роки з того часу як він пізнав Господа Ісуса Христа як особистого Спасителя. Закінчивши кар’єру футбольного гравця у 2012 році, Діого став залежним від алкоголю. Усе дійшло до того, що одного ранку, прокинувшись, він не знайшов у домі ні дружини, ні сина, бо для них спільне життя з Діого стало неможливим. Ця ситуація змусила його шукати допомогу. На наступний день він вже стояв перед дверима реабілітаційного центру, яким керував друг футболіста, євангельський християнин. Поборовши в собі глибокі сумніви, Діого зрозумів, що назад дороги немає і вирішив не здаватись і йти вперед. На третій день реабілітації, пастор читав місце з Івана 8:32, де говориться про те, що той хто пізнає Істину стане справді вільним. Це був той день, який змінив на завжди життя Діого. Як наслідок, Бог відновив його шлюб, стосунки з сином і з суспільством. Але найбільш важливим є те, що він знайшов справжнього тренера – Ісуса Христа.

Саме з цією місію Діого та його колеги приїхали до України і завітали до нашої церкви.

Особливо вражають деякі моменти з свідоцтва футболіста:

  1. Коли я приїхав грати за Динамо Київ, я приїхав самотнім, а тепер я приїхав з Христом.
  2. Тоді служили мені, тепер я служу іншим.
  3. Тоді я заробив славу, великі гроші та визнання, але у серці була пустота. А тепер у мене в серці мир і я найщасливіша людина у світі.

Проект в Україні був благословенним. Бог дивовижно використовував команду. Були сльози, покаяння, посвята на служіння і багато інших рече, які показують велику Славу Божу. Цілком очевидним є той факт, що в нашому краї скоро започаткується Бразильська Академія Футболу, яка можливо буде носити ім’я Діого Рінкона. Тому, бразилійці коли від’їжджали, не говорили «Прощавайте», але «До зустрічі!» і «Бог любить Україну!».