Хвороба наближається, що робити?

Exemple

Хвороба наближається, що робити?

Featured Post

Вітаю всіх: «Мир вам». Сьогодні весь світ переживає чергову кризу пов’язану з пандемією коронавірусу. Люди в багатьох країнах хвилюються про своє здоров’я та життя, а також про здоров’я та життя своїх рідних і близьких. Часто таке хвилювання переходить у страх, паніку та втрату будь-якої надії на видужання та життя. Але, якщо оглянути історію людства, можемо згадати дуже багато різних епідемій і пандемій, які сотнями тисяч і навіть десятками мільйонів знищували людство в різні часи й епохи в різних країнах і на різних континентах. Хвороба не перебирала людей, вона вражала усіх незалежно від політичних вподобань чи релігійних переконань, соціального чи економічного статусу. Від неї помирали бідні та багаті, неграмотні та вчені, прості люди, вельможі, царі й імператори. Так само сьогодні помирають чи можуть померти прості люди, вчені чи не дуже вчені, багаті та бідні, а також навіть міністри, депутати чи президенти. Ви знаєте, що також від різноманітних епідемій помирали як безбожники, так і люди, які мали щиру віру.

Нещодавно, 10 років тому, ми пережили свинячий грип, на який у світі захворіло більше 250 тис. людей і з них померло більше 2,5 тис. Чумою 20-го століття назвали СНІД, від якого померло вже більше 35 млн. людей. Бубонна Чума, яка між іншим вийшла з Китаю у 6-му столітті, 200 років нищила людство й від неї померло, за різними даними, від 25 до 50 млн. людей, а це приблизно чверть тогочасного населення всієї Землі. На початку 20-го століття була Іспанка, якою заразилося 500 млн. людей і з них померло від 50 до 100 млн. Чорна смерть, яка з’явилася в 14 столітті й також походила з Китаю, забрала життя від 75 до 200 млн. людей. Віспа, яку називають найстаршим інфекційним захворюванням, забрала близько півмільярда людських життів за період із 6 по 20 ст., від неї щороку помирало приблизно 15 млн. людей. А що говорити про інші хвороби як-от інсульт, інфаркт, онкологія й інші, від яких люди помирають щодня тисячами тільки в Україні. Згідно з офіційними даними Державної служби статистики, в Україні від серцево-судинних захворювань у 2017 році померло майже 385 тис., а вже у 2018 році – 392 тис. Це більше тисячі людей щодня. А скільки людей помирає в автокатастрофах чи від інших нещасних випадків (в Україні за 2018 рік майже 31 тис.)

Отже, загрози для життя людини були, є і будуть. І тут немає нічого дивного, адже все це наслідок гріхопадіння людини, коли з гріхом у світ прийшла смерть. Бог у Біблії говорить про те, що «заплата за гріх смерть», а також що «людям призначено вмерти один раз, потім же суд». Незалежно від якої хвороби, чи в якій ситуації, або в якому віці, я і ви можемо померти. Чи це буде коронавірус, чи якась інша хвороба, або нещасний випадок, важливим є тільки одне – в якому духовному стані ми помремо, і в якому статусі постанемо перед Богом на суд після смерті. Чи як людина, що повірила в Ісуса Христа, як свого Господа і Спасителя, Який помер за мої і ваші гріхи та воскрес задля мого і вашого оправдання. І як людина, що жила тут на землі, проявляючи любов до Бога і людей. Чи ж, навпаки, як людина, яка сама для себе вирішувала як жити. Сама вирішувала, що правильно, а що – ні. Жила у своє задоволення, не помічаючи інших, не зважаючи на інших. Або, іншими словами, сама собі була богом.

Тому хочу сказати всім, що завжди в усі часи, чи то миру та процвітання, чи то в часи великих потрясінь, війн, епідемій і різних катастроф, єдиною надією як для людства загалом, так і для кожної людини зокрема, є Господь Ісус Христос, який обіцяв бути завжди поруч із тими, хто повірив у Нього і хто надіється на Нього кожен день свого життя. Бог говорить для тих, хто довірився Йому «до Мене поклич в день недолі, Я тебе порятую, ти ж прославиш Мене!» Пс. 50:15.

Що ж робити нам сьогодні, коли в різних країнах світу за три місяці коронавірусом заразилося майже 220 тис. людей і померло внаслідок ускладнень близько 9 тис. осіб? Що робити коли вірус із кожним днем розширює свої кордони у світі, завойовує нових людей і наближається до вашої місцевості? Що робити коли в країні оголошено і введено в дію жорсткі заходи карантину? Такі запитання мабуть виникають у багатьох людей. Звичайно, Бог дав нам розум, щоб аналізувати ситуацію і мудро поводитися як християни і як законно слухняні громадяни країни, щоб не наражати себе чи інших людей на небезпеку. Не панікувати, не жити в страху, не впадати в розпач, а довіритися Богу. Жити вірою та надією на Нього, молитися про себе, своїх рідних та про всіх людей, які ще здорові та які вже захворіли. Молитися за владу, щоб приймала мудрі та виважені рішення й усвідомлювала, що над ними також є Бог. Молитися за лікарів, бо вони перебувають в епіцентрі подій, про мудрість для них та про Божий захист. Просити в Бога милості, щоб Він захистив нас від будь-якої хвороби та нещастя. І найважливіше молитися про те, щоб всі ми могли прийняти волю Божу для свого життя. Підтримувати словами надії на Бога тих, хто сьогодні живе в страху та немає ніякої надії. Але, якщо з волі Божої і прийде хвороба та смерть до нас, то щоб ми були готові в мирі перейти у вічність, бо «чи живемо, чи вмираємо ми Господні!» Робіть все, що залежить від вас: дотримуйтеся гігієни та правил карантину, не панікуйте та не живіть у страху. Пам’ятайте, що абсолютно все під контролем не людей, а Бога і що наше життя, наша доля в Його руках. Не бійтеся коронавірусу, а майте страх Божий, бо це початок всілякої премудрості, яка допоможе вам приймати правильні рішення та правильно поводитися в різних життєвих ситуаціях.

Тому ми, Церква ЄХБ «Преображення» міста Львів, будучи насамперед вірними послідовниками Христа, а також і законно слухняними громадянами нашої країни, закони якої не забороняють нам вірити та поклонятися нашому Богові, переходимо на період карантину на інший формат наших богослужінь. А саме в онлайн режим транслювання проповіді та музичної частини прославлення. Всі хто приходив на богослужіння в Дім молитви та хоче надалі бути в спільності, є здоровим, без симптомів хвороби запрошуємо вас приєднатися до малих домашніх груп, як було це в часи першоапостольської церкви та є сьогодні в багатьох країнах світу, де християн переслідують за їхню віру. Слава Богу в нас є краща можливість, ніж була в них. У нас є онлайн-трансляція і ми всі одночасно, будучи в різних місцях, можемо чути одну й ту саму проповідь, разом одночасно співати з групою прославлення та молитися разом із іншими братами та сестрами. Збирайтеся в кількості до 10 осіб своїми сім’ями, родинами, хто з ким дружить, пам’ятаючи вимоги щодо санітарних і карантинних норм. Сподіваюся, що ця вимушена ситуація швидко пройде і ми знову будемо разом збиратися в нашому Домі молитви у найближчому майбутньому.

Всім рясних благословінь! Будьте здорові! Моліться та живіть вірою і надією на Бога, Який скоро гряде!

Слідкувати за нами можна в таких мережах: Instagram, Facebook, Youtube.