Хрещення

Exemple

Хрещення

В Євангелії від Марка 16:16 Ісус Христос сказав такі слова: «Хто увірує й охриститься, буде спасений, а хто не ввірує засуджений буде». 30 червня 2019 року в Домі молитви церкви «Дім Євангелії» наша Церква ЄХБ «Преображення» спільно з іншими церквами євангельських християн-баптистів м. Львова, а саме: Церквою «Дім Євангелії», Українською біблійною Церквою та церквою «Послання Надії», звершували хрещення двадцяти восьми людей, які свого часу увірували в Iсуса Христа, як Господа та свого особистого Спасителя.

Перша частина святкового зібрання розпочалася молитвою «Отче Наш». Із словом привітанням звернувся старший пастор Церкви ЄХБ «Преображення» м. Львова Віктор Гайдучок. Він зачитав історію із Дії святих апостолів 2:36-41, в якій розповідається про людей, які повіривши в Ісуса Христа покаялися та охрестилися. Він наголосив на тому, що сьогодні так само як і тоді підставою для хрещення є віра в Ісуса Христа як Господа й особистого Спасителя та покаяння у своїх гріхах.

Далі всі присутні під супровід музичної групи прославляли Господа різними піснями хвали: «Свят, Свят, Свят Господь Вседержитель», «Вірю я в обітниці Христа».

Перед хрещенням, старший пастор Церкви «Дім Євангелії» Ярослав Назаркевич виголосив проповідь на текст із 1 Петра 3:21. Пастор наголосив, що сумління – це голос Божий в людині й тільки Він може вилікувати біль душі, очистити занечищене сумління кров’ю Ісуса Христа пролитою на Голгофі, а також закликав усіх берегти своє сумління в чистоті та святості.

Хрещення почалося із молитви прохання до Бога про благословіння на всіх хрещаємих. По черзі хрещення звершували пастори Віктор Гайдучок, Олег Борис і Ярослав Назаркевич, які запитували хрещаємих: «Чи віриш ти, що Ісус Христос то Господь і твій особистий Спаситель?»; «Чи віриш ти, що Він помер за твої гріхи та воскрес заради твого оправдання»; «Чи обіцяєш Йому добре сумління на все твоє життя?». У відповідь всі хрещаємі ствердно говорили: «Так, вірую!», «Обіцяю!». Під час хрещення урочисто звучав спів: «Усі, хто в Христа христилися, у Христа зодягнулися! Алілуя!»

Після звершення хрещення із коротким словом настанови до всіх охрещених звернувся служитель УБЦ Павло Токарчук, який наголосив на тому, щоб усі ми були корисними для Господа й інших людей. Горіли як та свічка, яка зігріває та освітлює іншим шлях. Наприкінці цієї частини святкового зібрання всіх охрещених привітали квітами. Після молитви «Вірую» всі розійшлися по своїх церквах, щоб продовжити святкування та звершити «Вечерю Господню».

Друга частина святкового богослужіння почалася в нашому Домі молитви з поклоніння Богу та прославлення Господа під супровід молодіжної музичної групи, до якого закликав один із пасторів церкви Віталій Пасічник. Із словом до охрещених звернувся старший пастор церкви Віктор Гайдучок, який наголосив про суть хрещення із послання ап. Павла до Колосян. А саме про те, що хрещення відображає внутрішню переміну людини: смерть для гріха та воскресіння для нового життя в Бозі. Він сказав: «… як без смерті неможливе воскресіння, так само без Ісуса Христа неможливо померти для гріха та воскреснути для нового життя в Бозі». Пастор закликав присутніх: «Отож, як ви вмерли з Христом», то кожного дня треба бути «мертвим» для гріха, не жити згідно принципів світу, вмертвляти гріховні бажання та відкинути стару гріховну природу. І навпаки, коли ми «воскресли з Христом», то «шукайте того, що вгорі, де сидить Христос по Божій правиці»; «думайте про те, що вгорі, а не про те, що на землі»; «зодягніться, як Божі вибранці, святі та улюблені…» в християнські чесноти». Після слова настанови, пастори церкви звершили молитву благословіння із покладанням рук над охрещеними та привітали нових членів церкви від усієї спільноти книгами, квітами та пам’ятними свідоцтвами про хрещення. Також музична група приєдналася до привітань піснею «Моя мета не в скарбах цього світу».

Далі зі словом проповіді до церкви звернувся брат Любомир Кубінський, який навів приклад, що шлюб між чоловіком і жінкою є як шлюбний завіт, в якому існують свої відповідальності, права й обов’язки. Так само хрещення – це завіт між людиною та Христом, в якому є своя відповідальність перед Богом і ціна, яку потрібно платити, йдучи за Господом.

Зібрання Церкви закінчилося Вечерею Господньою – спомином смерті та страждань Господа Ісуса Христа, в якій уперше взяли участь охрещені брат і сестри.

Більш детально це богослужіння ми запрошуємо вас переглянути на нашому YouTube каналі.