Підліткове служіння

arsiv

Підліткове служіння – це праця дорослих християн, які прагнуть вказати підліткам шлях до віри в Ісуса Христа та закласти в них християнські цінності.
     Підлітковий вік (12-16 років) також називають перехідним. Це час швидких фізіологічних, психологічних та соціальних змін. В цей час підлітки опиняються на «нейтральній» території між залежністю дитини та незалежністю дорослого. Це час становлення особистості – складний процес змін, протягом якого підлітка на кожному кроці підстерігає небезпека помилитись та оступитися, а то і потрапити у серйозну біду. Труднощі, що виникають у цей період, виникають зазвичай через брак досвіду.
     Виклики, які є перед сучасною молодою людиною – незчисленні: куріння, алкоголь, наркотики, негативний вплив однолітків, невпевненість у собі, закоханість та побачення, самотність, засоби масової інформації, шлях до вибору майбутньої професії, субкультури, музика, та багато чого іншого.
Цілі підліткового служіння:
– Створення теплої, турботливої атмосфери, в якій підліток почує Благу Звістку та стане послідовником Христа;
– Розвиток правильних взаємовідносин підлітків з Богом, батьками, однолітками, та правильне сприйняття самого себе.
– Побудова взаємовідносин між підлітками у малих групах;
– Підготовка підлітків до майбутнього дорослого життя, праці та служіння у церкві.
       Лідери служіння прагнуть повпливати на підлітків так, щоб вони прийшли до того стану, в якому зможуть усвідомити свої проблеми і захочуть їх вирішувати. Тоді труднощі перестануть бути нездоланні, і це шлях до можливості їх перемогти.
Читати

Ми віримо, що згідно Божого досконалого задуму, шлюб – це заповітний союз між одним чоловіком і однією жінкою, згідно зразку, поданого нам в Біблії Богом (Буття 2:22-24; Матвія 19:5-6)

Шлюб створений Богом для реалізації Божого задуму в творінні (Буття 1:28).

Шлюб будується на принципах, які описано у Біблії (Буття 2:24; Ефесянам 5:22-33; 1 Петра 3:1-7).

Сім’я, як результат шлюбних стосунків, є тим місцем, де в атмосфері любові та взаємоповаги виховуються діти (Ефесянам 6:1-4).

Шлюб є єдиним середовищем, де знаходить реалізацію людська сексуальність, в законний спосіб (1 Коринтян 7:2-5).

Розуміючи ключове значення здорового шлюбу та сім’ї для функціонування Церкви і суспільства в цілому, Церква «Преображення» будує свою працю на трьох рівнях:

  1. «Навчити». Підготовка до подружнього життя.

Розуміючи усю складність побудови подружжя на біблійних основах в сучасному ліберальному суспільстві, Церква «Преображення» пропонує молодим людям, які готуються до подружнього життя, пройти обов’язковий курс підготовки до шлюбу.

  1. «Запобігти». Навчання для сімейних пар.

Шлюб як вогнище, що постійно потребує дров. А для того щоб допомогти сімейним парам яскраво горіти, проводиться навчання, яке розкриває принципи підкидання «дров», для того щоб у шлюбі завжди була потрібна «температура». Навчання проводиться у формі семінарів, конференцій, груп і особистих зустрічей.

  1. «Допомогти». Кризове консультування.

Коли шлюб переживає кризу, важливо, щоб поруч були люди, які підтримають, допоможуть зрозуміти причини кризи та на біблійній основі намалюють карту виходу зі складної ситуації, для того, щоб зберегти та відновити сім’ю. Церква «Преображення» пропонує фахову допомогу в вирішенні складних питань у подружжі.

Читати

Чому я займаюся служінням бездомним?

Брат Василь Оржишко

Служіння бездомнимЦе дуже цікава історія. Я сам є бездомним і прописаний в цьому Центрі бездомних (ЦБ), де очолюю служіння нашої церкви. Одного разу я пішов туди для того, щоб відмітитися, і Бог поклав мені на серце задати запитання працівникам цього ЦБ.

Запитання звучало так: «Як ми можемо як церква допомогти вам тут?». Нам сказали, що є потреба у взутті, тому перша допомога нашої церкви була в тому, що її члени приносили взуття для цих людей. Пізніше ми завезли туди 50-60 буханок хліба. Читати далі Служіння бездомним – свідчення

Читати

Дитячий соціальний центр «Оптиміст» у Львові: допомога у навчанні та знайомство з Богом

Дитячий Центр «Оптиміст» запрошує дітей молодшого й середнього шкільного віку у вівторок і п’ятницю о 16-й годині для приємного спілкування з друзями, знайомства зі Словом Божим та Біблійними історіями, підготовки домашніх завдань, заняття художньо-естетичними видами творчості. Гарантуємо дітям безпеку та гарячі безкоштовні обіди. Знайти нас можна за адресою: м. Львів, пл. Фабрична, буд. 21. Або зателефонувавши по номеру +38 032 292 49 86.

Християнський Центр для дітей поєднує приємне з корисним

Розважатися краще гуртом, а закріплювати нові теми шкільних предметів – у супроводі фахівців. І саме для того, щоб у дітей була така можливість існує наш ДЦ. І тому, два рази в тиждень, у вівторок і п’ятницю, у євангельській церкві «Преображення» весело та шумно. Після закінчення навчання у школі, о 16-й годині, діти збираються тут разом, щоб поділитися із друзями своїми досягненнями, особливими подіями та цікавими новинами. Проводячи час у колі однолітків, вони не тільки вчаться товаришувати, але й засвоюють деякі прості правила християнського життя адже ми вкладаємо у юне покоління християнські цінності. Читати далі Дитячий центр «Оптиміст»

Читати

Щонеділі в приміщенні церкви «Преображення» відбуваються зустрічі в клубі «Майбутнє». Програма відбувається в дружній, теплій атмосфері. Тут можна зустріти нових друзів, попити чаю, пограти в ігри, а також проводяться спілкування та вивчення Біблії в малих групах, поділених по віковому цензу.

Зустрічі відбуваються щонеділі з 12:15 до 14:00.

Читати

недільна школа

 

В недільній школі нашої церкви є сформовані по віковому принципу 5 груп дітей, з якими працюють вчителі недільної школи з використанням різноманітних програм та методик (ігри, вікторини, театралізовані вистави, безліч наочностей, діти малюють, ліплять, ріжуть і клеють своїми руками), адаптованих до віку дітей. На уроках діти отримують знання Біблії, співають, граються і спілкуються поміж собою. Також регулярно проводяться святкові програми за участю дітей.

Заняття відбуваються щонеділі з 10:40 до 11:50.  

Читати
дияконське служіння

«Тими ж днями, як учнів намножилось, зачали нарікати на євреїв огречені, що в щоденному служінні їхні вдовиці занедбані. Тоді ті Дванадцять покликали багатьох учнів та й сказали: Нам не личить покинути Боже Слово, і служити при столах. Отож, браття, виглядіть із поміж себе сімох мужів доброї слави, повних Духа Святого та мудрости, їх поставимо на службу оцю» (Дії Апостолів 6:1-3).

Дияконське служіння церкви ЄХБ «Преображення»

Диякон (з грец. «diakonos») – слуга, помічник. У Першоапостольській церкві, із збільшенням її кількості, виникла потреба в людях, які б могли «служити при столах», тобто звершувати матеріальне служіння у церкві.

Напрямки дияконського служіння

Беручи за приклад Церкву I століття, ми в нашій Церкві також маємо служіння дияконів спрямоване на бідних, вдів і тих, хто важко хворіє. Також диякони готують стіл для «Вечері Господньої», допомагають пресвітерам під час священнодій та діють за їх дорученням у різних церковних справах. Для цього служіння із членів церкви вибирають чоловіків, що відповідають вимогам, які вказані у Слові Божому.

«Так само диякони мають бути поважні, не двомовці, не багато віддані вину, не соромнозахланні, такі, що мають таємницю віри при чистім сумлінні. Отже, і вони нехай перш випробовуються, а потому хай служать, якщо будуть бездоганні… Диякони мусять бути мужі однієї дружини, що добре рядять дітьми й своїми домами. Бо хто добре виконує службу, той добрий ступінь набуває собі та велику відвагу в вірі через Христа Ісуса» (Тимофія 3:8-13).

Читати

«Старші жінки також хай поводяться, як належить святим: щоб не були обмовницями, не піддавалися пияцтву , аби навчали добра і вчили молодих любити своїх чоловіків, любити дітей, щоби були скромними, чистими, добрими господинями, корилися своїм чоловікам, аби не зневажалося Слово Боже». (Титу 2:3-5)

«А в Йоппії була одна учениця, на ймення Тавіта, що в перекладі Сарною зветься. Вона повна була добрих вчинків та милостині, що чинила.» (Дії Апостолів 9:36)

служіння в євангельській церкві

Сестринське служіння – багатогранне!

Біблія, а особливо Новий Заповіт, описує роль жінок у церкві, їхню діяльність та те, яким чином вони допомагали спочатку Ісусу, а згодом й апостолам у Першоапостольській церкві.

У церкві «Преображення» жінки беруть участь у багатьох служіннях – дитячому, музичному, театральному. Але існує і ще одне служіння, що є важливим для самих жінок –«сестринське». Тут вони можуть духовно зростати через навчання і практичне служіння іншим жінкам, мати спілкування на різні духовні та сімейні теми.

В цьому служінні залучені жінки середнього і старшого віку. Кожній із вікових категорій визначена своя роль у служінні.

Основними елементами «сестринського» служіння в церкві є таких п’ять речей:

  1. спільна молитва за своїх чоловіків і дітей та за потреби церкви;
  2. навчання як бути доброю, люблячою дружиною та матір’ю;
  3. діла милосердя, що спрямовані на престарілих і хворих;
  4. спілкування, яке духовно збудовує;
  5. приготування їжі для церковних гостин.

Основною ціллю сестринського служіння є преображення в образ Христа, яке здійснюється завдяки наслідуванню зразкових прикладів побожних жінок, що надаються в Писанні.

Читати

«І кожного дня перебували вони однодушно у храмі, і, ломлячи хліб по домах, поживу приймали із радістю та в сердечній простоті, вихваляючи Бога та маючи ласку в усього народу. І щоденно до Церкви Господь додавав тих, що спасалися» (Дії Апостолів 2:46, 47).

Домашні групи

Принципи, які закладені Богом у Писанні по відношенню до життя і служіння Церкви, залишаються незмінними протягом всього часу Її існування. Тому Церква XXI століття повинна використовувати їх, так само як і Першоапостольська церква. Церква I століття збиралася як в Храмі, так і в домівках для дослідження Писання, спільних молитов і братерського спілкування, спільного споживання їжі та прославлення Бога.

Розклад занять

Понеділок

  • вул. Караджича о 18:00 – Лідія Онишко

Вівторок

  • вул. Широка о 19:00 – Сергій Якобчук
  • смт. Рудно, вул. Грушевського о 19:00 – Іван Косовський

Середа

  • вул. Городоцька о 19:00 – Василь Оржишко (молодіжна)
  • вул. Любінська о 19:00 – Юрій Панов та Роман Стащак (молодіжна)
  • вул. Широка о 19:00 – Олександр Мацевко та Іван Медяник (молодіжна)
  • вул. Симоненка о 18:00 – Андрій Хамурда
  • вул. Любінська о 18:00 – Михайло Трубич
  • вул. Вернадського о 19:00 – Михайло Миронов
  • вул. Роксоляни о 19:30 – Любомир Кубінський
  • р-н Левандівка о 19:00 – Віктор Гайдучок

«І щоденно у храмі й домах безупинно навчали, і звіщали Євангелію Ісуса Христа» (Дії Апостолів 5:42).

«А зміркувавши, він прийшов до садиби Марії, матері Івана, званого Марком, де багато зібралося й молилося» (Дії Апостолів 12:12).

Читаючи Біблію, можемо зробити висновок, що домашні групи чи домашні церкви були основною формою церковного життя Церкви I століття. Тому, наслідуючи Першоапостольську Церкву, наша церква розвиває служіння домашніх груп.

Мета служіння

Метою служіння домашніх груп є побудова та покращення дружніх стосунків між учасниками групи, а також молитовна підтримка один одного, дослідження Біблії, спілкування та спільне прославлення Господа.

Читати
muzychne-sluzhinnya

Музичне служіння церкви ЄХБ «Преображення» м. Львів

Поклоніння – це входження у присутність Всевишнього Господа з метою визнання, прославлення і споглядання величі та всемогутності Триєдиного Живого Бога, Котрий є над усім і є Початком всього, що виражається у найприйнятніший спосіб і незалежно від часу та місця.

Організовуючи музичне поклоніння, ми керуємося Словом Божим. Відповідно до нього, маємо наступні способи музикування з метою прославлення Бога:

  • за допомогою тільки голосу (Вихід 15, 1-19; Суддів 5:1-12; 2 Самуїла 22; Матвія 26:30; Дії 16:25 та ін.);
  • за допомогою гри на різних інструментах (1 Хронік 15:16-29; 1 Самуїла 16:15-16 та ін.);
  • поєднуємо спів з грою на інструментах (Вихід 15, 20-21; 2 Самуїла 6:5;  2 Хронік 5:11-14; Псалми й ін.).

Визнаємо наступні євангельські принципи музичного поклоніння:

  1. Об’єктом поклоніння і прославлення є Бог (Вихід 15:1-2; Суддів 5:2-3; 2 Самуїла 6:5; 2 Сам. 22:2-3; Йов 38:7; Дії 16:25; Єфесян 5:18-21;Колосян 3:16)
  2. Музика в церкві призначена, як для прославлення Бога, так і для збудування Церкви (Дії 16:25; Єфесян 5:18-21;Колосян 3:16).
  3. Богу до вподоби чисте та щиросердечне поклоніння ( 2 Хронік 5:11; 29:5; Неємії 12:30,45; Івана 4:21-24; Єфесян 5:18-21;Колосян 3:16.
  4. Оспівування величі Божої за допомогою музики є вищою мірою святкування Його присутності, тому воно повинно вирізнятись якістю (2 Самуїла 6:5; 1 Хронік 15:16-29;16:4-43; 25:1-8; 2 Хронік 7:6; Неємії 12:45-46).
  5. Зовнішнє вираження хвали Богові (форма, жанр, стиль, спосіб) повністю підпорядковується внутрішньому духовному скеруванню Духа Святого (Івана 4:21-24; Дії 16:25; Єфесян 5:18-21;Колосян 3:16).

Поклоніння Господу

Наша Церква скеровує акт поклоніння Господу так, щоб кожен із присутніх на богослужінні міг своєю емоційною мовою благопристойно та природно поклонитись Творцеві. Ми досягаємо цього за допомогою збалансованості жанрів і способів вираження хвали Богові, через глибоку довіру Духові Святому.

Тому в нас є кілька колективів, які служать Богові в різних стилях та жанрах:

Чоловічний ансамбль. Відповідальний: Сергій Якобчук.

Камерний хор. Відповідальні: Сергій Якобчук, Василь Онишко, Віта Якобчук.

Молодіжний хор. Відповідальна: Катерина Онишко.

Дитячий хор. Відповідальна: Віта Якобчук.

Дитячий оркестр. Відповідальний: Микита Дубоносов.

Група прославлення. Відповідальні: Павло й Олена Кубінські.

Молодіжна група прославлення. Відповідальні: Іван Медяник та Олександр Пасічник.

А також солісти, інструменталісти та вокалісти, відповідно до потреби формують різноманітні вокальні, інструментальні чи вокально-інструментальні ансамблі.

Читати